Global leverans
Vi skickar globalt
Topprankad tjänst
Utmärkt kundrecensioner
Gratis retur
100% nöjd garanterad
Lifetime Support
Med utökade garantier
Global leverans
Vi skickar globalt
Samma dagssändning
Veckodag beställningar Placeras före 15:00
Lifetime Support
Med utökade garantier

Installationsinstruktioner för enstegs CO2-regulator

Köp den här regulatorn här

Känn din regulator

CO2-regulatorlayout
A: Cylindertrycksmätare.
B: Tryckmätare för arbetande utgång.
C: Inte justerbar Försök inte att justera den här funktionen.
D: Magnetventil. Anslut en timerplugg eller pH-regulator för att endast dosera CO2 vid angivna tidpunkter och varaktigheter.
E: Nålventiljusterare; varierar CO2-dosen. Vrid moturs för att öka flödet, medurs för att minska flödet.
F: Mutter: måste dras åt med skiftnyckel / nyckel.

Video


Steg för steg

Dra åt regulatorn till CO2-cylindern
Steg 1) Dra åt regulatorn till din CO2-cylinder med en nyckel eller skiftnyckel. Håll inte i regulatorn när du drar åt; låt den rotera fritt. Om du håller i regulatorn medan du drar åt muttern, kan friktionen mellan muttern och stammen få stammen att vrida moturs och skruva loss från regulatorns huvuddel, vilket kommer att leda till en läcka.
Öppna CO2-nålventilen
Steg 2) Öppna nålventilen helt genom att vrida moturs.
Magnetplugg
Steg 3) Anslut magnetventilen till en nätkontakt och slå på den.
CO2-cylinderventil öppen
Steg 4) Öppna gasflödet från din CO2-cylinder.
CO2-tryckmätare
Steg 5) Cylindern och arbetstrycket visas på motsvarande tryckmätare.
Stäng CO2-nålventilen
Steg 6) Stoppa gasflödet genom att vrida nålventilen helt medsols.

Din regulator är nu klar att användas.

Med bubbelräknaren och diffusorn installerad, vrid nålventilen moturs så att gas kan rinna ut från regulatorn och till diffusorn via bubbelläknaren. När du ser bubblor från diffusorn indikerar det att systemet är helt trycksatt och du kan sedan ställa in önskad bubbelfrekvens genom att justera nålventilen.

Som en grov guide är 1 bubbla per sekund lämplig för ett 150L akvarium - justera din dosering enligt detta, dvs 2 bubblor per sekund för 300L akvarium.


Var vänlig mot din regulator

När du släpper ut gasen från CO2-cylindern tar regulatorn och tryckmätaren hela kraften på ~ 900 PSI på bara en bråkdel av en sekund. När du tänker på att ett bildäck är ~ 30 PSI, kan du uppskatta att det är mycket tryck att plötsligt hantera, och att påverkan av tryck kan orsaka skada på den inre mekanismen i regulatorn och / eller tryckmätare.

Om du utför steg 2 och steg 3 ger det gasen en utrymningsväg och minskar den plötsliga trycksteget som regulatorn och tryckmätare måste absorbera när gasen först släpps från cylindern. När regulatorn är trycksatt kan du omedelbart stänga nålventilen eller stänga av magnetventilen för att stoppa gasflödet.

Kom ihåg att utföra dessa steg varje gång du byter CO2-cylinder.

Om du använder en CO2-brandsläckare för din koldioxidtillförsel, se till att du sakta och försiktigt pressa spakarna för att släppa ut gasen. Brandsläckare är utformade för att frigöra gasen mycket snabbt och att pressa spakarna för att frigöra gasen mycket plötsligt kan orsaka skador på regulatorn och / eller tryckmätare.

Sök efter läckor

Det rekommenderas att varje gång du ansluter regulatorn till koldioxidtillförseln som du kontrollerar för läckor. Att identifiera en läcka från början är ett mycket mer önskvärt resultat än att upptäcka att det finns en läcka endast när en betydande mängd (eller hela) din CO2-cylinder har läckt ut.

Det enklaste sättet att leta efter läckor är att täcka alla sammanfogningar med tvålskum och leta efter alla tecken på bubblande och lyssna på ett "väsande" ljud. Om din regulator har en magnetventil rekommenderas att du stänger av elförsörjningen innan du använder tvålskum. Försök också att bara använda självsåporna och så lite vatten som möjligt.

Koppla loss från CO2-cylindern

Om du vill koppla bort regulatorn från gascylindern är det viktigt att du först rensar gasen i regulatorn. För att göra detta stänger du ventilen på gascylindern och öppnar sedan nålventilen på regulatorn för att använda restgas. När tryckmätare på regulatorn visar nolltryck är det säkert att koppla bort regulatorn från cylindern.

Cart Activity

Someone added a product to their cart

Visa produkt

Someone added a product to their cart

Visa produkt